Hemmagjort vegan smör

Det var en dag jag hade slut på smör här hemma och fick för mig att göra eget smör gjort på kokosgrädde och polentagryn.
 
 
Veganskt smör
 
Knappt 2 dl vatten
3/4 dl polentagryn
½ dl kokosgrädde (Det vita, tjocka lagret som bildas ovanpå i kokosmjölk tex)
1-2 tsk potatismjöl
Salt
 
Gör så här:
Koka upp vattnet och tillsätta polentagrynen. Ta kokosgrädden, häll i en matberedare/mixer och sedan i med polentagrynsblandningen. Mixa ihop allting en stund och tillsätt salt.
Ställ in i kylen. Det här smöret blir inte hårt utan får en härligt krämig konsistens med en lite nötig smak. 
Jag använde även detta vid bakning av scones istället för olja.
 Det håller sig någon vecka i kylskåpet.
 
Jättegott att ha på smörgåsen tillsammans med marmelad! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0