Borneo del V - Kuala Lumpur

 
Andra dagen i Kuala Lumpur gjorde vi nåt av det turistigaste vi någonsin gjort: Vi besökte kungen å hans kärings palats. Utanför grindarna satt det sådana hära gubbar, vad det nu heter.
 En av de här killarna satt ialla fall på en häst i ett litet utrymme där solen sken in och vi kunde riktigt se hur illa han mådde. Jag stod kvar en bra stund och tänkte: "Nu spyr han! Nuuuu spyr han! Men vad fan, spy då för i helvete! Du vill ju! Kom igeeeen. Låt det bli lite drama här nu. Jag lovar, jag ska inte fota. Ja, jag vet. Nu ljög jag. Men du vill spy och då gör du det. Du kommer att må bättre sen."
 
"Men jävla turist, sluta fota!"
Nej! Inte förrän du spyr ner dina välstrukna kläder!
Kings and queens don't know about real life..

Men det blev aldrig någonting.
 Sen blev jag haffad av en asiatisk turist som var väldigt angelägen om att ta en selfie tillsammans med mig. Hon var alldeles exalterad, så inte vet jag vem hon trodde att jag var. The pale giant from Sweden perhaps!
 
Någon eller några har extremt konstig humor. Den här skylten satt på den sk arabiska gatan, vad det nu innebär.. Men vad fan. Vad vill de säga med den här bilden? Om det är vad jag tror att det är så är det ju riktigt sjukt? För vad jag vill minnas så vad 11 september inte roligt. Men jag förstår ju inte arabiska, så jag vet ju inte vad den här skylten säger. Någon som vet?
 
Killen har stil! Det är så här man vill se ett restaurangkök. Kocken får gärna stå i shorts och gummistövlar!
 
På kvällen var vi ut på middag och hamnade på en av de största bufférna jag varit på! En stor vegetarisk hörna, bakelser, efterrätter, sallader.. Gott som fan var det! Enda stället i hela Malaysia som hade gott kaffe också. Allt annat kaffe har smakat.. Vatten med kaffe och en bismak av klor. Blä. Men det hette ju kaffe så man drack det likförbannat.
 
Kvällens konferencier. En väldigt damig man med mycket inlevelse.
 
De bjöd på en show också. De hade också några danser från olika länder t ex Borneo, Thailand osv. Ja, inte världens bästa dansare men ändå. Sen skulle de här människorna slita upp folk på scenen att dansa med dem och när det kom på tal vände jag mig till syrran och sa: Nej fan, kommer de fram till mig så säger vi att jag är blind. Jag vet att de kommer att välja mig. Jag råkar alltid utför sånt hä... Och just när jag sa det kände jag en hand på min arm och voilâ! Där stod en snubbe och skulle ha mig upp på scenen. Äh men vad i helvete, tänkte jag för mig själv. Varför måste ni välja mig jämt? Har jag inte sagt åt er att jag inte kan dansa? Jag drog in en suck från det djupaste där bak och lallade upp på scenen. Jag är samtidigt inte den som bangar. Som tur var fick jag sällskap med ett gäng andra och särskilt jag & en annan kille hade extremt roligt där uppe. Han kom upp på scenen bredvid mig och sa: "Oh my god, I'm going to hurt myself." Well, watch me then! I'm going to lose an arm. Okey, fake it 'til you make it. Shake it! Och vi dansade, skrattade halvt ihjäl oss när vi sen skulle dansa två och två framför alla. Faktum är att det finns en videosnutt på det här spektaklet, som "tyvärr" inte finns i mina ägor just i skrivande stund. I videon kunde man i alla fall konstatera det faktum att jag var längst och blekast på plats. Det var ingen lögn. "You so tall!", som de sa. Yes, and you're so small. Can I keep you? (Jag sa aldrig så, även om jag tänkte det).
 
Twin towers.

Kuala Lumpur var en riktigt häftig stad! Det fanns verkligen allt. Shoppingstråk för stor respektive liten plånbok, för äkta märkesnördar eller de som nöjer sig med falsk kopiering för en billig peng. Det fanns mat från alla världens hörn, nattliv till den milda grad och det kryllade av människor med olika nationaliteter. Jag kan inte ens säga hur en "typisk" malaysisk person ser ut.
Staden vimlade av selfies. Det fotades verkligen hejdlöst på sig själv tillsammans med andra på alla möjliga olika sätt. Folk ville tillochmed att jag skulle fota dem med min egna kamera och sen skicka bilden till dem. Två män stannade mig och sa det: "Kan du inte ta en bild på oss två?" Jag tittade mig omkring och ba': Ehm,... *klick klick klick*. De blev hur glada som helst! "Thaaank yooou". Ah, you're welcome.. Eller nåt.
Jag vill dit igen. Jag hade väldigt roligt! Det tror jag att vi hade alla tre.
Så. Det var alles från semestern. Inget mer hejdlöst spammande med semesterbilder.

RSS 2.0