Kalimantan

Jag tänkte faktiskt nämna årets resa som kommer att bära av till inte mindre än Borneo. Bland orangutanger & dess största fiende palmoljeindustrin, kritvita stränder, djurrika liv, "världens i särsklass bästa dykning" (?). Jag byter ut Sveriges november rain mot Sydostasiens tropiska klimat. Därför har jag köpt inte mindre än 3 bikins i år, för att byta ut de 3 andra jag haft sen 1900 vänster. Det blir jag, mamma och syrran som packar varsin väska. Den här gången ska vi minsann lägga lite av varandras kläder i alla väskor in case of an your-bag-is-stuck-in-another-country-emergency etc. Vi ska förekomma.
 Jag vet egentligen inte så mycket om Borneo men det kan också ha sin charm att få utforska det själv.
I år tänker jag vara smartare med mitt val av objektiv, då jag faktiskt lyckades hitta ett Sigma 70-200 macro billigt, dock inte med bildstabilisator (Verrran, jag är en riktig härmapa men tack vare dig fick jag tummen ur att köpa ett). 
 
Boktips, ge mig! Allt ni har, även om avresan inte blir förrän om flera månader så kan det vara skönt att gå igenom och ladda upp. Och musik. Ge mig det ni har även om ni tror/vet att jag redan hört det. Jag gillar allt som är bra!
 

Att sy om kläder

Jag lyckades fynda lite andra kläder, då under vinterrean i Mora. Hittade en klänning för 50 riksdaler och jag hade aldrig burit den som den var. Därför piffade jag upp även den! 
 Problemet med att sy om kläder är alla dessa idéer som poppar upp och försöka få ett vinnande koncept (Det händer aldrig. Jag blir aldrig nöjd). Hela den här harness- grejen faller mig verkligen i smaken. Den går att göra i oändligt många varianter, vilket gör det jävligt för en velig fan som jag.
 Jag tänkte att eftersom alltid tenderar att gå i svart i min fullspäckade garderob, så vore det kanske på tiden att blanda in åtminstone något annat än svart! Hittade det här elastiska sammetsbandet i burgundy- färg. Jag älskar vinrött! Silver, vinrött, svart och vitt (I dess olika nyanser).
 
Den är bra mycket fräckare  tillsammans med diverse accessoarer.
 
Den är bra mycket fräckare  tillsammans med diverse accessoarer.
 
Man kan lätt få en annan struktur genom att knyta ett smalt satinband framtill, som ju går att knytas upp och tas bort.

Melt Cosmetics

Jag hade funderat på att köpa By Starlight från Melt Cosmetics ett tag men den har varit slutsåld länge. Så när de hade fyllt på lagret köpte jag det + två till. Jag måste säga att det här är en av mina favoriter i läppstiftsväg! Tänk er pastellkritor. Ungefär den konsistensen tycker jag att dessa läppstift har. De ger en matt, vältäckande yta som håller länge, de flyter inte ut och de känns inte så torra. By starlight lämnar en ceriserosa nyans på läpparna om du skulle torka bort läppstiftet men de andra lämnar ingen färg alls.
Dock föreslår jag att man inte slickar sig om läpparna innan, då det blir väldigt svårt att applicera. Ta gärna lite läppbalsam eller nåt innan. Man kan måla på utan också men det underlättar appliceringen att använda läppbalsam. 
 
Jag har egentligen bara en sak att säga: What you see is what you get. Färgmässigt är de väldigt pigmenterade och den färg du ser, är det du får på läpparna.
De är veganska, djurvänliga, glutenfria och parabenfria. 5 av 5 toasts!
 
 
Fanny, du kommer inte att ångra dig!

On the flea

I helgen var det megaloppis på Svenska mässan och jag hade till en början lyckats glömt bort detta, trots att jag dagen innan hade bestämt mig för att gå på lördagen. Därför blev det en snabbvända på söndagen istället.
Tänk alla dessa bord man passerar. Vad mycket bråte där ligger! Samtidigt så är det som ett enda stort smörgåsbord av berättelser om varje människa vars hörna man passerar.
 Jag & Maria gick förbi ett bord fullsmockat med grodor. På det bordet måste det ha legat ett x- antal timmars terapi som slutligen fått en att sälja av allt. Frågan är ju bara hur vederbörande skulle lyckas kränga av alla dessa varianter..
 
Jag lyckades hitta en del saker men vissa tog sådana ockerpriser! Det slutar ju med att de får gå hem med skiten i alla fall, för jag köper fan inte begagnade kläder till överpriser om det inte är något alldeles särskilt med dem.
 Jag köpte en klänning för 15:- som gick i exakt samma nyans som håret är inomhus. Den sydde jag om. Sömmarna blev inte helt 100% då jag klippte lite för mycket i tyget men det ska förhoppningsvis inte granskas av någon. "Mina ögon är här uppe".
Som ni kan se finns ett par mörka fläckar på klänningen, vilket jag orsakade av någon anledning. Flottiga händer? Typiskt alltså.. Och flott på kläder= Lev med det.
Men min nya grej har verkligen blivit second hand. ÄLSKAR det verkligen!
 
Jag stylade bara till den lite på tredje bilden med ett skärp som är lite för stort för dockfan.
 
25:-. Jag ska sy in det lite grann bara.

RSS 2.0