Hyckleri på menyn

Jag har blivit lite anti konsumtion och materialist (Hittills bara i mina tankegångar & på några enstaka fysiska plan) och den biten av mig själv tänker jag utveckla på så sätt att om jag ska köpa någonting så ska det i första hand alltid vara second hand, om vi inte pratar något ätbart, för det vill jag gärna ha brand new. Friganismen har inte riktigt nått mig, det får jag vara ärlig med att säga. Träffade faktiskt en kille på Arvikafestivalen -05 som var just frigan. Han gick raka vägen in på Mc Donalds eller vad det nu var som fanns där, och åt upp hamburgarna som folk hade lämnat. Ja, det kan en kalla för att ta vara på resurser! 

 På nått sätt har jag börjat skämmas över att gå in i butiker och kolla, kanske köpa något. Skäms över att gå runt med påsar innehållandes diverse kläder/prylar. Ungefär på samma sätt som jag skulle skämmas över att vara rökare.. Hur det kommer sig vet jag inte. Jag som gillar smink, att sy, kläder och stil överlag är ju ett intresse MEN men allt behöver inte vara nytt! Om det inte är gjort på ekologiskt material eller nåt annat bra. Vi får se hur långt jag tar det här i verkligheten. Ehum..
Därför måste jag visa upp den här bikinin som går helt i min smak & som ju motsäger mitt argument i förgående text. Ack och ve! 
 
(OBS! Jag kommer inte att sluta tipsa om grejer här).
 
Underkläder noch bikins skulle jag heller inte köpa begagnat..

Kommentarer
Postat av: Miss Anthropia

Haha, jag känner igen mig lite i det där tänket. Försöker i alla fall jämna ut det så gott det går med secondhand shopping och att göra egna produkter :)

Jättesnygg bikini, har också spanat in den ^^

Svar: Men visst är det hemskt? Man känner någon sorts skuld.. Man vältrar sig i saker som man vill ha men inte behöver. Allt man vill ha behöver man faktiskt inte ha (Intalar jag mig själv).
Alltså, jag är liten i bysten men jag fick ta storlek 40 på överdelen för att inte få dem lika ihopklämda som i en mammografi. Två hamburgare right there. Nä fan. Konstig utformning på den bikinin men snygg som attan är den! :D
belaland.se

2014-03-01 @ 22:36:29
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Miss Anthropia

Nä kan inte påstå att allt jag köper är nödvändigt direkt :P Usch! Hämskt när man tänker på det..
Ok, då kan jag kyssa den bikinin goodbye! brukar 40 normalt i HM`s bikiniöverdelar så då passar säkert inte den största!Den är i alla fall riktigt snygg, inte ofta jag ser nån jag gillar såpass mycket.

Svar: OM det nu finns någon kvar att prova, så gör det! (I nordstan här sålde den slut på två dagar..) Det inte alls säkert att den sitter så på dig!
Jag tycker att jag sett ganska många snygga bikinis just i år men inte i den här klassen med strass och grejer :)
belaland.se

2014-03-02 @ 21:23:51
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: andreadolores

Känner igen mig. :/ Jag brukar dämpa min ångest genom att om jag vill köpa ngt nytt, måste jag rensa ur garderoben & ge bort eller skänka till second hand sådant som jag inte längre använder. Jag kör också stenhårt på att allt som är trasigt/obrukbart släpar jag med till H&Ms insamling. Det är så jävla skönt att känna att grejerna man inte använder eller som är trasiga iaf får något syfte, någonstans. & då känns lite (shoppar rätt lite kläder) ny shopping inte lika jobbigt.

Svar: Jag tror att det är ett tecken på att man nog är dels nöjd med det man redan har och dels ser att material är ganska oviktigt egentligen. Det här begäret börjar väl så smått avta.Jag rensar också garderoben emellanåt men jag har fortfarande alldeles för mycket. Har dock tänkt att allt ska komma till användning inom ett halvår och gör det inte det, så åker det till insamling.
belaland.se

2014-03-05 @ 13:49:01
URL: http://andreadolores.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0