Orsa, din lortiga jävel

På väg hem från vinterlandet Orsa, som i sista sekund bjöd på ett blåsväder som jag är mycket glad över att slippa. Hela veckan har snön flugit ner som löv och man har kunnat urskilja varenda detalj i flingorna. Idag har flingorna varit som pistolskott, redo att gröpa ur ögat på en. 
Jag hatar när det blåser. Faktum är att jag hatar det så mycket att jag vill göra mig själv flintskallig. Argh!
Därför känns det väldigt ironiskt att jag självmant har bosatt mig i Göteborg och åker i den riktningen.


---

Farmor överlevde 80- års dagen och bjöd på hembakad tårta på sockerkaksbotten, créme fraishe-glasyr garnerad med fruktsallad. Nom nom nom! Två och en halv bit senare satt man med smärta jämnt fördelad över buk och en navel redo att poppa iväg. Det var värt det, dock. Tårta är bra om man vill ha "flytväst" med sig vart man än befinner sig. 


"Ack & ve"

Jag sitter i SJs 1 klass- vagn på väg till Mora. Jag känner mig lika odräglig som Mr Bean är när han får 1 klass- biljett på flyget; han lipar åt dem i 2 klass, uppträder märkvärdigt med förvrängd Carl Jan Granqvist- röst, omringad av välklädda likasinnade och hänger ytterkläderna på tågvärdinnan. 
Gratis kaffe (Serverat!), frukt, godis, wi-fi och personalen är trevligare här. Jag gillar den här moderatkupén faktiskt.
Enda anledningen till varför jag ens övervägde 1 klass var för att den var billigare än 2 klass - Jag vet att det är en svårt sargad kalkyl..

Men bäst av allt med resan so far: Jag kom iväg, trots sedvanliga signalfel, bränder och kopparstölder eller vad man nu vill skylla inställda tåg på.


Tipsar om detta:

Bästa färdiga produkten för torra läppar som är raw, cruelty free, vegan och no pooig. Smak av vanilj. Det är nästan så att man åker en tidsresa bakåt, då man var 3 år och åt Lipsyl för att det luktade så gott. Smakade aldrig lika bra, dock. Aw yeah!


Waving

Ett livstecken från bloggvärlden vore kanske på sin plats nu.
Jag sitter här med outhärdlig smärta i ena axeln och en väska redo att lämna Göteborg för Orsa, då farmor vill stråla samman på sin 80 års dag innan hon trillar av pinn (Som hon själv säger).

Min senaste sysselsättning utöver häng med folk, Therese på visit från Australien etc. är frenetiskt tittande på Breaking Bad som nu har kommit att bli en av mina favoritserier. Jag är inne på slutspurten och lika bitterljuvt känns det nu som alltid när man hittar något bra att titta på. Ge mig gärna tips på fler bra serier som är värda att slänga ögonen på, oavsett om jag hörttalas om det eller inte.
 
En något mörk mobilbild på soffan och dess placering i hemmet. Jag är så jävla nöjd. Bästa köpet jag någonsin gjort! Med divan! Jag ligger som en drottning i den. Om man kan köpa sig sin lycka, vad är vårt inre då för nåt?
Jag ska slänga upp lite mer seriösa bilder som en sorts "My crib"- variant framöver.
 

RSS 2.0