Wi-wi-weinerbread

Chokladbollar. Fattar ni? Chokladbollar! Negerbollen hade sitt "bäst"- före- datum på 1900- talet. Nu vet vi bättre.
 Så. Jag har sagt det förut och säger det igen: Ska man efterlikna mat/bakverk med andra ingredienser så får man jobba på det. De här delikata bollarna är glutenfria, veganska, fria från raffinerat socker. Det smakar faktiskt helt precis som vanliga chokladbollar. Jag å andra sidan hade kanske velat ha dem lite mindre söta men det är ju jag.
Grejt, inte sant?

Glutenfria chokladbollar
 
3 dl boveteflingor (Krossat bovete)
2-3 msk kokosolja
2 krm äkta vaniljpulver
2-3 msk agavesirap
4-5 urkänade dadlar
4 msk kallt kaffe
3 msk rå kakao
 
 
Gör så här:
Smält kokosoljan över vattenbad. Smältpunkten ligger på 27 grader.
Mixa dadlarna med kakaon, vaniljsocker, agavesirap, kaffet och 1 dl boveteflingor till en hyffsat slät massa. Häll i en bunke och blanda därefter resten av boveteflingorna samt den smälta kokosoljan med händerna. 
Du kan rulla bollarna direkt men upplever du dem för oljiga så ställer du smeten i kylskåpet en stund innan.
Rulla i kokosflingor.
 
Och.. Lite kaffe på det!
Ät & njut för tjyven!

Kommentarer
Postat av: Miss Anthropia

Åh! Ser och låter asgott ut! Bookmarkar receptet för nästa tillfälle :D

Svar: Woho! :D Recension sen tack ;)
belaland.se

2014-06-16 @ 22:34:39
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Annika

Mums! :)

Svar: :D Låter man dem stå framme lite innan servering så är det verkligen MUMS!
belaland.se

2014-06-17 @ 15:15:52
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0