Glutenfri vegankaka

När kombinationen: Uttråkad och sötsugen infinner sig, så kan en av världens godaste kaka bli gjord. Och varför blir det alltid godast när man bara freestylar? Det blir ju aldrig lika gott två gånger!
 
Jag provade att göra en glutenfri kaka med glasyr, utan ägg och mjölk. Jag försöker hålla mig undan gluten så gott det går, då jag mår bättre av det.
Ibland är det roligt att lattja med mat, hitta nya grymma grejer och alternativ. Gärna något som inte redan finns.
Som sagt, jag har inget färdigt recept på det här eftersom att jag totalt freakade ur i skåpen här hemma och slängde i det jag tyckte verkade bra. Den blev så jävla saftig och god! Nom nom nom.
Låt säga att receptet är ungefärligt.
 
 
BELAS GLUTENFRIA VEGANKAKA
 
Ca 2 dl bovetemjöl
Ca 2 dl kokosmjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljpulver (Inte vaniljsocker!)
1 ½ msk bakpulver
Ca ½ dl kokosgrädde. Jag hade en burk kokosmjölk i kylen, tog hälften av grädden (Det tjocka vita lagret längst upp)
3-4 dl mandelmjölk (Jag använde mig av den sötade)
 
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och sedan i med mandelmjölk + kokosgrädden. Rör om till en smet. Inte för lös och inte för hård. Är den för hård, så har du i mer mandelmjölk. Häll smeten i en form (20x30). Sätt i mitten av ugnen på 175 grader. Jag hade nog den där ungefär 30 minuter. Jag tittade dels på färgen men tog också stickprov med gaffeln. Kakan ska vara lite blöt men inte ofärdig.
Låt den svalna.
 
---
GLASYR
 
½ dl kokosgrädde (Det som blev över av det du använde till kakan)
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk stark kaffe (Valfritt)
3 msk kokosmjöl
Blåbär
 
TIPS! Vill du ha färg på glasyren, ta en rödbeta och skär några bitar med en potatisskalare och låt koka med en stund. Ta sedan bort skalen. Voilà, rosa!
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienser förutom kokosmjöl i en kastrull och värm upp (Inte kokas). Häll försiktigt i kokosmjölen för att få glasyren att tjockna. Använd gärna elvisp till detta, då det kan bli klumpar.
Häll glasyren över kakan, garnera med blåbär och kokos.
BOOOOM! Färdigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0