Veckans veggokäk

En vegansk sopp-/gryta på menyn ikväll med hemmagjort knäckebröd - Mat så gott att man okynnesäter tills man utmanat varenda centimeter av kroppens alla delar.
 Facebook vet redan att jag tryckte i mig nästan två plåtar av knäckebrödet häromdagen. Idag gjorde jag två plåtar till men har hittills bara lyckats trycka i mig mindre än halva. SÅ JÄVLA GOTT!  
Det här recpetet borde ha följande varningstext: "Don't try this at home". Det här kan nämligen vara första steget till ett begär med en helt ny innebörd..
 
Jag tänker ge er receptet på den här supergoda sopp-/grytan:
 
 
Ett par vitlöksklyftor
Ett par morötter, skalade och tärnade
2 burkar krossader tomater
2 dl havregrädde (Eller sojagrädde)
1 stor broccolibukett
2 burkar stora vita bönor
7.5 dl vatten
Basilika
Timjan
Persilja
Salt och peppar (+ en gnutta socker)
 
Gör så här:
 
Börja med att pressa vitlöken och stek i lite olja, tillsätt morötterna. Fräs ihop med färsk basilika och timjan. 
I med de krossade tomaterna och vatten. Låt koka upp. I med salt, peppar och socker. När det kokat upp och morötterna blivit mjuka, i med avsköljda mindre broccolibuketter. Tillsätt havregrädden. Till sist bönorna som bara ska värmas ihop med resten av grytan. Kokas det för länge blir det mosigt.
Toppa med persilja och volià!
 
---
 
Hemmagjort knäckebröd (Glutenfritt & vegan)
 
½ dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
½ dl pumpafrön eller havrekärnor
1 dl solroskärnor
2 dl majsmjöl (Alt. 1 dl majsmjöl och 1 dl bovetemjöl)
½ dl olivolja
2.5 dl kokande vatten
Flingsalt
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt oljan - Rör om. Koka upp vattnet och häll tillsammans med de torra ingredienserna, blanda ihop till en deg. Dela degen i två delar och tryck ut på två plåtar med bakplåtspapper. TIPS! Lägg ett bakplåtspapper uppe på degen medan du trycker ut den tunnt & jämnt över plåten och ta sedan bort det. (OBS! Kavla inte ut degen, då den tenderar att bli för tunn och spricka. Detta blir  dock väldigt krispigt och gott som chips.)
Strö över flingsalt och sätt i mitten av ungen på 150 grader i ca 1 h 15 min. Det kan bli klart tidigare, så håll själv koll på när brödet börjar få fin färg.
 
Tillsammans med brödet: En klick smör, (Ost om man vill ha det), och lite marmelad - Nom nom nom.

Kommentarer
Postat av: Miss Anthropia

Åh! Ser jättegott ut! Kan inte du komma å bo hos mig och laga mat varje dag ;)Jag har ingen inspiration eller lust själv för tiden!

Svar: Mat är ju så svårt att få att se gott ut, så tack! :DJag kommer gärna och bor hos dig som husa, för det är ju så jävla tråkigt att laga mat till sig själv ;(
Enda fördelen med att laga mat till sig själv är att man törs freestyla mer när ingen annan ska äta det. Då har man "råd" att misslyckas ;P

Men knäckebrödet MÅSTE du bara prova!
belaland.se

2014-03-04 @ 11:48:33
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Miss Anthropia

Ja, knäckebrödet måste jag testa i alla fall :) Det blir i så fall första gången jag provar att baka knäcke!

Svar: Det är lätt som en plätt! (Y)
belaland.se

2014-03-04 @ 20:17:32
URL: http://www.missanthropia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0