Den röda skålen

Hittade en sådan snygg skål på en butik i stan. Det var kärlek vid första ögonkastet! Den här ska i omgångar fyllas med saltlakrits eller syndig choklad - För det är jag värd!
 

Bästa no 'poo deon!

Jag slutade använda fuldeo förra året någon gång och använde Rosenseriens herrdeo, för att den hade en betydligt fräschare doft. Den för damer luktade alldeles för rosigt och tantigt. Anyhow, i början tyckte jag att Rosenserien var den optimala varianten av no 'poo- deo men vid två tillfällen har den skurit sig totalt med mig. Jag som annars inte luktar svett överhuvudtaget fick en sådan där jävla kattpiss- svettstank och fattade inte vad det berodde på. What the hell! Till slut förstod jag att det var deon från Rosenserien som förmodligen haft något i sig som inte passade mig. Efter lite googlande fick jag till mig att fler hade det här problemet. Jag rekommenderade den där deon förut och sa att den var bra men tar tveklöst tillbaka det!
 
Sen fick jag nys om den här deon Flowers från Färg & förändring. Finns i 4 olika dofter varav jag själv tyckte att "Dagens början" passade mig bäst. Den är neutralt fräsch i sin doft och jag har inte behövt oroa mig för att stinka ammoniak eller nåt annat ofräsch. Så här sommardags håller den mig kanske inte 100% torr men jag tror inte att jag någonsin lyckats hitta en deo som håller måttet där. Jag får i huvudsak inte några blöta fläckar av den heller och det är betyg nog för att ge den 4,5 av 5 toasts!
Den är ekologisk, vegansk, innehåller ingen giftig aluminium eller andra kemikalier, är inte heller testad på djur och har ett överkomligt pris. Win-win!
 
Innehåll: rosenblomsvatten*, salviavatten*, aloe vera*, naturligt mineralsalt, glycerin* (från vegetabilisk olja), havssalt*, jojobaolja*, vegetabiliskt emulgeringsmedel, hamamelis, kamomill*, citronsyraester, mjölksyra,
cellulosa, farnesol, ättiksyra och växtparfym.
*=ekologisk.
 
Så här skriver de på sin hemsida: Flowers deodoranter innehåller naturligt mineralsalt, (kalium-alun) som verkar sammandragande, farnesol (utvunnet ur eterisk olja) som motverkar bakterietillväxt samt citronsyra och mjölksyra som skapar ett lägre ph-värde på hudytan och motverkar därigenom dålig lukt. Innehåller även havssalt som förstärker deo-effekten. Våra deodoranter innehåller även örterna salvia och hamamelis som traditionellt använts vid svettningar. Konsistensen är krämig och de förvaras i traditionella roll-on-flaskor.
 

Kroppsskrubb

Våran kära kompis Malin fyllde 25 här i veckan och det firades med kalas under gårdagen. Vi i den så kallade "Nunnelgruppen" gjorde en korg med hemmagjorda no 'poo- grejer, till mesta dels ekologiskt. En ansiktsmask gjord på färsk papaya, spirulina- alger & honung, hemmagjord sylt, te, fotsalt och denna chokladskrubb som tack vare rå kakao luktar underbart av choklad!
 

Vegansk chokladglass på pinne

Det råder glasstider nu! Även för Mrs/miss/mr beach på 2000- talet nånting.
 
Jag kom då att tänka på en artikel jag läste om GB- glass och hur jävla mycket skit de har i sina så kallade glassar. Vem vill äta E3482842 osv? Inte jag i alla fall! Då ska det vara cravings of doom, och jag fast i vildmarken där ett flygplan kastar ut glassar från luften, om ens det.
 Jag slängde upp ett recept på bananglass med hallon här för ett tag sen. Häromdagen gjorde jag sockerfri chokladglass på ekologiska (!) bananer, rå kakao, lite agavesirap och rostade pecannötter - På pinne! Det blev så jävla gott va'! Man kan ju uppenbarligen göra glass på nästan vad som helst, då bröstmjölksglass säljer som smör i solsken i vissa delar av världen. Tack men nej tack. Du skulle ha kommit förr, när jag låg vid moderns bröst och den sortens mjölk kändes mer aktuell för mig. Det här känns jävligt aktuellt!
 
 
Chokladglass med pecannötter
 
4-5 ekologiska bananer
1 msk agavesirap
3-4 msk rå kakao
3 msk mandelmjölk osötad (*Går att bytas ut mot valfri mjölk/grädde)
1 tsk vaniljpulver
Pecannötter
 
Gör så här:
Frys bananerna i bitar ett par timmar före. Mixa dem sedan i en matberedare eller med stavmixer, blanda i kakao, vaniljpulver, agavesirapen och *mandelmjölken och mixa ihop allting.
Rosta sedan pecannötterna i en torr stekpanna, häll dem i en skål åt sidan och lägg sedan lite olja i pannan tillsammans med lite socker, agavesirap eller honung (Utesluts för veganen). Låt det smälta samman och häll sedan i de rostade pecannöterna. Låt dem stekas lätt i blandningen i 1-2 minuter. 
Ta sedan de tomma glasspinnarna (Finns att köpa på både IKEA eller köksaffärer) och varva glassblandningen med pecannötterna. Ställ in i frysen några timmar. Sen äter du upp allihop på en gång!
 
Sockerfritt, veganskt och utan kemikalier.
 
Bjuder på en glassig låt!
 

Inför valet, fram till valet

2014 är ett viktigt år. Ett valår. Dels EU- valet den 25:e maj och riksdagsvalet 14:e september.
Jag är med all säkerhet inte ensam om att vara tveksam till vad jag ska rösta på. Vad jag vet är att jag kommer att rösta med fördel till ett demokratiskt välfärdssamhälle där alla grupper ska ingå och där de olika formerna av "klasser" ska utgå. Jag vill inte gynna den högervridna politiken som i stort sett bortser från alla individgrupper som inte är män och har mycket pengar. Vi befinner oss i en modern och nytänkande värld och det säger ju sig självt att de konservativa inte passar in.
 Jag tillhör den gruppen människor som ur ett helhetsperspektiv har införståelse med att jag är beroende mina medmänniskor och behöver dem alla för att själv finnas till. Allt från kollektivtrafik, sjukvård, arbetsmarknad, miljö och det där lilla extra som gör att folk mäktar med att hålla detta hjul snurrande. 
Att tänka egoistisk vid enskilda personliga angelägenheter är en helt annan sak och hör således inte politiken till.

Jag har hört några vänner säga att den nuvarande politik som bedrivs av Alliansen gynnar dem för att de är antingen egna företagare eller jobbar inom större företag där mycket kretsar kring pengar - Vinster och förluster, där några få tjänar på det men många förlorar på det.
Man behöver tillräckligt pengar för att överleva. Man behöver mer än så för att kunna leva lite bättre. Allt över det är att leva i överflöd. Man skulle kunna se det där som en ond cirkel. Jag missgynnar inte folk som vill ha det där lite mer men det ska inte drabba den som inte har någonting.
Alla behöver bidra sitt strå till stacken. Skatt. Skatten som alla jublade över blev mindre men som också skapade stor kaos för flertalet människor i olika utsatta situationer. De arbetslösa, sjuka, barn, dess föräldrar. De som jublade högt var de som redan hade pengar. Mer pengar än man behöver. De som behövde det som mest och behöver det som mest fick och får ingenting. Det är för mig inget demokratiskt samhälle. Det är en hierarki som eliminerar de svaga. Idag är de svaga du utan arbete t ex. Ni är många dessutom.
Att alla betalar skatt är ett sätt att bidra med sitt strå till stacken. Då behöver inte pengar styra behovet utan behovet styr pengarna - För det är så det ska vara.
 
Mitt tvivel på vart jag ska lägga min röst grundar sig i hur angelägen jag är att Alliansen inte ska få en fortsatt makt över Sverige. Den har förstört Sverige och kommer med största sannolikhet att första den ytterligare om den fick chansen. Stopp! Och nej tack. Jag har sett nog av misären.
 
Jag har hopp om att de rödgröna tar över i år. Jag skulle önska att partier som KD inte fick sympatiröster för att hålla Alliansen vid liv. Jag skulle kanske tro att F! gick med de rödgröna. Jag skulle önska att folk kunde vakna upp och förstå hur mycket 15 % av Sveriges röster är och att de är på väg att läggas på ett parti som i slutändan inte skulle gynna någon utan snarare missgynna alla. Sverigedemokrat. Så fruktansvärt missvisande och felaktigt. Det är inte demokratiskt för fem öre.
 
VAD ni än har hört, vad ni än tänker så råder jag ALLA till att läsa på de olika ideologierna för att förstå vad de står för. Och vad viktigare är: Känn efter vart du själv står. Vad andra tycker är irrelevant. Det är din röst, din makt och din åsikt. Använd den väl och förnuftigt. Hur vill du att framtiden ska se ut för dig, barn, äldre, kvinnor etc?
P.S Jag råder er också att inte haka upp er på talesmännen i de olika partierna. Den räv som sitter vid makten idag lovade mycket för den svenska välfärden men levererade desto mindre.
Personrösta inte heller för att du själv inte känner till de andra som är med och kandiderar. IDEOLOGIEN är det viktiga!
 
Hellre en skär gris än ett jävla blåbär.
Idag röstar jag!
 
/B

Fangtasia

En liten blandning av natt/- och dagsljus. Bilderna skulle jag ha tagit med ett annat objektiv men för tillfället har jag inget bra zoomobjektiv för inomhusbruk. Rekommendationer?
Det jag har kvar att göra nu är att sätta upp sänghimmeln (Det är ett jävla meck att borra i det här förbenade väggarna! Var än man borrar stöter man i armeringsjärn eller nåt. Haranger av svordomar kommer med detta!), sätta en hylla under samt lampor under den, trycka ut fotografier jag tagit, sätta dem i de tomma ramarna jag har och göra en riktigt stor tavla av ett svartvitt foto på naturen. Sen kan man dansa här!
Man kan få en viss känsla av att jag gillar svart, rött, vitt och grått/silver.. Inte helt fel dock.
 
Även om jag saknar rokokosoffan till döden, så sitter jag fan så mycket skönare i den här divanen i svart sammet.
 
Hittade dessutom en matta på vinden som jag hade precis när jag flyttade hit. Helt plötsligt gjorde den sig väldigt bra vid soffan.
 
Vi flyttade spegeln lite mer till höger och satte sen upp en liten gardin bredvid den för att liksom göra lite inredning av det hela. Det blev så jävla mycket bättre och den lilla biten gav mer plats här.
 
Marilyn Monroe ska defintivt bort. Ibland finner man saker som man inte fattar varför man har i sina ägor.
 
Jag har pyntat mina prydnadssaker med diverse accessoarer och döpt dem efter namn, för ensamma stunder. Hej Tård! Fan, vad fancy du är!

Näthatsparad

Jag kom att tänka på näthat och sånt där skit som ju är en mycket populär sysslesättning som uttråkade, imbecilla människor har för sig på lediga stunder. Inte sällan män. (Surprise, suprise!) Förekommer bland kvinnor också men inte alls i samma utsträckning.
 Nu är det folk som har gått igång på ett inlägg jag skrev i höstas om Cirkus Schollini. Inlägget är således det mest lästa inlägget sedan 3 veckor tillbaka. Jag tror att det är kommentarerna under det inlägget som i sin tur har retat upp den här lättprovocerade pöbeln men oavsett var detta missnöje har sin begynnelse ser jag den som tämligen onödig och helt obefogad. Några enstaka borttappade stackare har bemödat sig att skriva saker på den mest klandervärda svenskan att jag är både "korkad" och "psykopat" som ska "sluta äta vad du än äter för du stjäler djurens mat" som borde "gilla läget och skaffa mig en riktig hobby". I det här förekommer också den inbördesbeundran där man tycker att förgående talare som sagt något likvärdigt med vederbörande har helt rätt osv. Varför skulle Hitler inte klappa Hermann Göring på axeln, ungefär.
Vad fan spiller folk så mycket tid till att hata och dessutom hata något som ju talar för allting som är av det goda? Jag vill vara schysst mot djuren. Jag vill att andra ska vara schyssta mot djuren. Djur är inga leksaker. De ska inte sitta i trånga utrymmen och behöva färdas flera hundratals mil för den giriga människans plånbok. ICKE! Det argumentet räcker för mig.
 
Och vad gäller huruvida jag ska sluta äta upp djurens mat, så måste jag tillägga min tvekan till att djuren verkligen skulle äta mosade kikärtor med cayennepeppar, persilja och citron men vad vet jag? 
 Jag fattar att Robert Aschberg har mycket att stå i. Det kryllar ju uppenbarligen av småaktiga, anonyma näthatare som han behöver tas med.
Skulle man ha en åsikt som inte delas med den jag själv har kan man framföra den på ett betydligt mer förnuftigt sätt och inte gå till personangrepp då sådant är något mossigt och ofta saknar substans.
Jag säger eder: Sluta upp och vara så killiga i rumpan. Gå och gör nåt vettigt av livet istället.
 
P.s Jag vet att man inte ska fördumma människor men är man dum så ska man fan ha det.
 
Ja, nej.. Lite kaffe på det?

Gallo pinto alá Costa Rica

Gallo pinto, en tradiotionell rätt i Centralamerika som vi fick i stort sätt varje morgon under resan i Costa Rica (Notera morgon. Folket äter detta till frukost). Den fanns på varenda meny. Ungefär som Sveriges köttbullar med mos, brunsås och lingon.
Costaricanerna var inte alltid jätteduktiga på att krydda. Det var gott men smakade inte så mycket. Förutom på det underbara stället i La Fortuna där vi badade i varma källor.
 
 Idag slängde jag och mamma ihop denna en ris- och bönblandning med stekta kokbananer, äggröra och färska tomater toppad med färsk koriander. Smaken av ingefära, vitlök, koriander och spiskummin med en nypa cayennepeppar... Fan, vilken kulinarisk upplevelse!
 
 
Gallo pinto
 
2 dl kokta svarta bönor
3 dl kokt vitt ris
1 stor lök
2 klyftor vitlök
1 tsk mald koriander alternativt lite hackad färsk koriander
1 tsk spiskummin
½ tsk ingefära
3 tsk worcestersås (vegetarisk)
½ tsk cayennepeppar (Valfritt)
Grönsaksbuljong torkad (Vegeta) eller salt
Peppar
Kokosmjölk (Valfritt)
 
1-2 stycken kokbananer
 
Gör så här: Stek den hackade löken i lite kokosolja tills den blivit mjuk. Tillsätt pressad vitlök, kryddorna och låt steka ihop. Tillsätt sedan riset och bönorna. Rör om. Häll i worcestersåsen, salt eller grönsaksbuljong samt peppar. Slutligen i med lite kokosmjölk. Detta gör det inte så torrt och ger en god smak. Låt steka ihop en stund. 
För att göra det enligt costaricanerna, lägg ris- och bönblandningen i ett runt glas och pressa det lite med en sked. Vänd upp och ner på en tallrik och vänta en stund. Ta försiktigt bort glaset och voliá! En snygg presentation! Toppa med färsk koriander.

Skala kokbananen och skär den diagonalt i lagomt tjocka bitar. Stek i lite kokosolja tills de mjuknat. Lägg på en tallrik tillsammans med ris- och bönblandningen. Serveras bäst med färska tomater och äggröra (Kan uteslutas för vegansk måltid).
Där har du en fantastiskt god vegetarisk rätt i alla fall!

Veganboxen

Jag är ju inte vegan men finns det vegansk mat, så vill jag ha den! Åtminstone prova.
 
När jag fick nys om den här så kallade Veganboxen var jag ju tvungen att påbörja prenumerationen för 189:-/månad och den går att avsluta när som helst. Hellre detta än den där "glossyboxen". (Vill man ändå ha en sminklåda proppade med smink som är djurvänligt så finns Vegan beauty box också.)
 
Okej, om Veganboxen säger man så här:
 
"Alla produkter i veganboxen är fria från mejeriprodukter, ägg och honung, och så ofta som möjligt är de även ekologiska – med andra ord är detta den perfekta snackboxen för veganer".
 
"När du prenumererar på Veganboxen tar vi hand om allt det jobbiga åt dig – varje månad väljer vi ut 7-10 nya mumsiga veganska snacks och skickar dem i en box hem till dig (fraktfritt!), med allt från kakor och chips, till smågodis, snackbars och drycker."
 
 
          Så här kan det se ut. Bilden lånad från hemsidan: http://vegmat.se/butik/snackbox/.

Jag har döden i ryggen

En extra ledig dag efter ledig helg är vardagslyx! Då kan man pula på bäst fan man vill och man får göra det ifred. De flesta jobbar.
Jag har inte sytt på länge och det beror mest på tidsbrist men så idag tog jag mig tid. Gjorde om en tubklänning som ännu inte är klar men jag har i alla fall börjat.. Döskallen var ifrån ett halsband jag hade hemma. Kedjan sparar jag och gör en headpiece av tror jag.
Ja.. Jag gillar harness, nitar och spets.
 
(Och där ser jag att bh- bandet har korvat sig också.)
 

"You're such an inspiration!"

Jag & några goda vänner tog den mörka vägen genom skogen och snavade över Eurovision song contest igår kväll. Väl till pass kom klänningen jag gjorde om för ett tag sen. Senare in på nattens timmar gjorde den succé på Gretas (En gaybar i stan) bland killarna som själva skulle vilja bära den. Jag insåg den kvällen att jag nog hade gjort kragen lite väl tight, alá kinky- style. Den var alltså extra skön att ta av sig i morse när vi väl kom hem.
Dessa oklara bilder alltså. Jävla iphone! Eller också är det mig det är fel på.
 
 Just ja. Sist jag var i Orsa lät jag Eva- Lena (Min fantastiska frisör) klippa lugg på mig. Syrran var helt extas över detta & jag har ett svagt minne av att hon även gjorde en piruett då hon tycker att jag är tråkig i håret och livet är för kort för att ha en tråkig frisyr!
Jag gör mig dock bekväm vissa dagar på jobbet och sätter upp den istället.
 
Dance moves...

Glutenfri bakning - Boken


Revolution på bok! Som jag har längtat!
Den här kvinnan är helt fantastisk som lyckats ta fram över 150 glutenfria och veganska bakverk! Men tog henne också över 2 år att göra detta. Hon använder sig inte utav stärkelsebaserade blandningar utan naturligt glutenfria mjölsorter. 
Vaniljmunkar, semlor, pizza eller scones - Allt finns här!
Inte bara bra bakning för veganen utan också för allergiker mot mjölk och ägg.

Stort jävla tack för inspirationen, Karolina Tegelaar!


RSS 2.0