Vegansk chokladglass på pinne

Det råder glasstider nu! Även för Mrs/miss/mr beach på 2000- talet nånting.
 
Jag kom då att tänka på en artikel jag läste om GB- glass och hur jävla mycket skit de har i sina så kallade glassar. Vem vill äta E3482842 osv? Inte jag i alla fall! Då ska det vara cravings of doom, och jag fast i vildmarken där ett flygplan kastar ut glassar från luften, om ens det.
 Jag slängde upp ett recept på bananglass med hallon här för ett tag sen. Häromdagen gjorde jag sockerfri chokladglass på ekologiska (!) bananer, rå kakao, lite agavesirap och rostade pecannötter - På pinne! Det blev så jävla gott va'! Man kan ju uppenbarligen göra glass på nästan vad som helst, då bröstmjölksglass säljer som smör i solsken i vissa delar av världen. Tack men nej tack. Du skulle ha kommit förr, när jag låg vid moderns bröst och den sortens mjölk kändes mer aktuell för mig. Det här känns jävligt aktuellt!
 
 
Chokladglass med pecannötter
 
4-5 ekologiska bananer
1 msk agavesirap
3-4 msk rå kakao
3 msk mandelmjölk osötad (*Går att bytas ut mot valfri mjölk/grädde)
1 tsk vaniljpulver
Pecannötter
 
Gör så här:
Frys bananerna i bitar ett par timmar före. Mixa dem sedan i en matberedare eller med stavmixer, blanda i kakao, vaniljpulver, agavesirapen och *mandelmjölken och mixa ihop allting.
Rosta sedan pecannötterna i en torr stekpanna, häll dem i en skål åt sidan och lägg sedan lite olja i pannan tillsammans med lite socker, agavesirap eller honung (Utesluts för veganen). Låt det smälta samman och häll sedan i de rostade pecannöterna. Låt dem stekas lätt i blandningen i 1-2 minuter. 
Ta sedan de tomma glasspinnarna (Finns att köpa på både IKEA eller köksaffärer) och varva glassblandningen med pecannötterna. Ställ in i frysen några timmar. Sen äter du upp allihop på en gång!
 
Sockerfritt, veganskt och utan kemikalier.
 
Bjuder på en glassig låt!
 

Kommentarer
Postat av: Cornelia

Men mums så gott! Vi brukade göra isglass när vi var små, jag och lillebror. Med frukt och vatten. Svalkande i hettan :)

Svar: Det är gryyyymt jävla praktiskt, lätt och gott! Man kan göra dem i alla möjliga varianter också. Slippa socker om man vill men framförallt kemikalierna :)
belaland.se

2014-05-26 @ 16:42:48
URL: http://corneliae.blogg.se/
Postat av: Aina Strand

Den ser såå god ut :D

Svar: :D Den ÄR verkligen det!
belaland.se

2014-05-26 @ 18:03:09
URL: http://ainaphoto.blogg.se
Postat av: Frida

Laktos och glutenfri är den också!
Håhåhååå, detta må jag pröva! :D

Svar: Gör det! Blir du besviken, får du kasta första stenen på mig! ;D
belaland.se

2014-06-02 @ 18:39:33
URL: http://fridasmemoarer.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0