Inför valet, fram till valet

2014 är ett viktigt år. Ett valår. Dels EU- valet den 25:e maj och riksdagsvalet 14:e september.
Jag är med all säkerhet inte ensam om att vara tveksam till vad jag ska rösta på. Vad jag vet är att jag kommer att rösta med fördel till ett demokratiskt välfärdssamhälle där alla grupper ska ingå och där de olika formerna av "klasser" ska utgå. Jag vill inte gynna den högervridna politiken som i stort sett bortser från alla individgrupper som inte är män och har mycket pengar. Vi befinner oss i en modern och nytänkande värld och det säger ju sig självt att de konservativa inte passar in.
 Jag tillhör den gruppen människor som ur ett helhetsperspektiv har införståelse med att jag är beroende mina medmänniskor och behöver dem alla för att själv finnas till. Allt från kollektivtrafik, sjukvård, arbetsmarknad, miljö och det där lilla extra som gör att folk mäktar med att hålla detta hjul snurrande. 
Att tänka egoistisk vid enskilda personliga angelägenheter är en helt annan sak och hör således inte politiken till.

Jag har hört några vänner säga att den nuvarande politik som bedrivs av Alliansen gynnar dem för att de är antingen egna företagare eller jobbar inom större företag där mycket kretsar kring pengar - Vinster och förluster, där några få tjänar på det men många förlorar på det.
Man behöver tillräckligt pengar för att överleva. Man behöver mer än så för att kunna leva lite bättre. Allt över det är att leva i överflöd. Man skulle kunna se det där som en ond cirkel. Jag missgynnar inte folk som vill ha det där lite mer men det ska inte drabba den som inte har någonting.
Alla behöver bidra sitt strå till stacken. Skatt. Skatten som alla jublade över blev mindre men som också skapade stor kaos för flertalet människor i olika utsatta situationer. De arbetslösa, sjuka, barn, dess föräldrar. De som jublade högt var de som redan hade pengar. Mer pengar än man behöver. De som behövde det som mest och behöver det som mest fick och får ingenting. Det är för mig inget demokratiskt samhälle. Det är en hierarki som eliminerar de svaga. Idag är de svaga du utan arbete t ex. Ni är många dessutom.
Att alla betalar skatt är ett sätt att bidra med sitt strå till stacken. Då behöver inte pengar styra behovet utan behovet styr pengarna - För det är så det ska vara.
 
Mitt tvivel på vart jag ska lägga min röst grundar sig i hur angelägen jag är att Alliansen inte ska få en fortsatt makt över Sverige. Den har förstört Sverige och kommer med största sannolikhet att första den ytterligare om den fick chansen. Stopp! Och nej tack. Jag har sett nog av misären.
 
Jag har hopp om att de rödgröna tar över i år. Jag skulle önska att partier som KD inte fick sympatiröster för att hålla Alliansen vid liv. Jag skulle kanske tro att F! gick med de rödgröna. Jag skulle önska att folk kunde vakna upp och förstå hur mycket 15 % av Sveriges röster är och att de är på väg att läggas på ett parti som i slutändan inte skulle gynna någon utan snarare missgynna alla. Sverigedemokrat. Så fruktansvärt missvisande och felaktigt. Det är inte demokratiskt för fem öre.
 
VAD ni än har hört, vad ni än tänker så råder jag ALLA till att läsa på de olika ideologierna för att förstå vad de står för. Och vad viktigare är: Känn efter vart du själv står. Vad andra tycker är irrelevant. Det är din röst, din makt och din åsikt. Använd den väl och förnuftigt. Hur vill du att framtiden ska se ut för dig, barn, äldre, kvinnor etc?
P.S Jag råder er också att inte haka upp er på talesmännen i de olika partierna. Den räv som sitter vid makten idag lovade mycket för den svenska välfärden men levererade desto mindre.
Personrösta inte heller för att du själv inte känner till de andra som är med och kandiderar. IDEOLOGIEN är det viktiga!
 
Hellre en skär gris än ett jävla blåbär.
Idag röstar jag!
 
/B

Kommentarer
Postat av: andreadoria

<3 Samma här. Det blir rödgrönt för hela jävla slanten!

Svar: Det är fan rätt! Jag känner peppen i år faktiskt! <3
belaland.se

2014-05-23 @ 07:48:33
URL: http://andreadolores.blogspot.com
Postat av: Åsa

Andrea hann före mig med <3

2014-05-23 @ 18:29:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0