Näthatsparad

Jag kom att tänka på näthat och sånt där skit som ju är en mycket populär sysslesättning som uttråkade, imbecilla människor har för sig på lediga stunder. Inte sällan män. (Surprise, suprise!) Förekommer bland kvinnor också men inte alls i samma utsträckning.
 Nu är det folk som har gått igång på ett inlägg jag skrev i höstas om Cirkus Schollini. Inlägget är således det mest lästa inlägget sedan 3 veckor tillbaka. Jag tror att det är kommentarerna under det inlägget som i sin tur har retat upp den här lättprovocerade pöbeln men oavsett var detta missnöje har sin begynnelse ser jag den som tämligen onödig och helt obefogad. Några enstaka borttappade stackare har bemödat sig att skriva saker på den mest klandervärda svenskan att jag är både "korkad" och "psykopat" som ska "sluta äta vad du än äter för du stjäler djurens mat" som borde "gilla läget och skaffa mig en riktig hobby". I det här förekommer också den inbördesbeundran där man tycker att förgående talare som sagt något likvärdigt med vederbörande har helt rätt osv. Varför skulle Hitler inte klappa Hermann Göring på axeln, ungefär.
Vad fan spiller folk så mycket tid till att hata och dessutom hata något som ju talar för allting som är av det goda? Jag vill vara schysst mot djuren. Jag vill att andra ska vara schyssta mot djuren. Djur är inga leksaker. De ska inte sitta i trånga utrymmen och behöva färdas flera hundratals mil för den giriga människans plånbok. ICKE! Det argumentet räcker för mig.
 
Och vad gäller huruvida jag ska sluta äta upp djurens mat, så måste jag tillägga min tvekan till att djuren verkligen skulle äta mosade kikärtor med cayennepeppar, persilja och citron men vad vet jag? 
 Jag fattar att Robert Aschberg har mycket att stå i. Det kryllar ju uppenbarligen av småaktiga, anonyma näthatare som han behöver tas med.
Skulle man ha en åsikt som inte delas med den jag själv har kan man framföra den på ett betydligt mer förnuftigt sätt och inte gå till personangrepp då sådant är något mossigt och ofta saknar substans.
Jag säger eder: Sluta upp och vara så killiga i rumpan. Gå och gör nåt vettigt av livet istället.
 
P.s Jag vet att man inte ska fördumma människor men är man dum så ska man fan ha det.
 
Ja, nej.. Lite kaffe på det?

Kommentarer
Postat av: FannyViola

Man blir så less. Men har du kollat ip-adresser? Det är ju knappast sällsynt att såna här personer skriver inlägg där de håller med sig själva under annat namn.

Svar: Jo, det är samma ip- adress och den kollade jag upp redan första gången. Så inte nog med att personen i fråga är jävligt tafatt. Hen är schizofren också. Egentligen är det ju synd att psykvården är så bruten, annars hade det kanske funnits hopp här.
belaland.se

2014-05-19 @ 19:46:38
Postat av: Emmie/Nocic

Läste en sak på DN.se om just näthat. Intressant, men jag förstår ändå inte hur/varför folk lägger energi på att fördumma sig själva.
Här är länken till debattartikeln om du vill läsa den:
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/nathatarna-ger-uttryck-for-de-bortsorterades-rost/

Svar: jag känner mig träffad! man kan ju undra varför hatet medför den där bristen i språkbruket. inte bara vokabuläret är ju rent åt helvete utan även stavningen. man ska aldrig handla i affektion har jag fått lära mig!
jag hade egentligen inte tänkt skriva något om detta och det här var inget inlägg tillägnat personen i fråga då jag bildat mig en uppfattning om att det ändå inte skulle gå in där det skulle. det här är ju en fråga om näthat i stort egentligen. för det är ju så här det ser ut: felstavat personangrepp som gör sig bättre på skämt- tv än här.
och att jag fördummade hen som kommenterar, ja.. det är väl min affektion till ren fakta kanske :D
den som skrev krönikan på DT där visste vad den snackade om iaf, det råder det ju inga tvivel om.
belaland.se

2014-05-19 @ 20:55:10
URL: http://nocic.se
Postat av: Frida

Hahahah, åh! Jag var ju tvungen att leta på inlägget och läsa kommentarerna. Eller ja, jag orkade bara läsa hälften av den första kommentaren och den bestod bara av en massa ljug, så jag orkade inte fortsätta. Jag har både bilder och filmer, här på min lelle dator, som visar hela händelseförloppet. Bland annat det med kaffet, haha. Och en bekant var även där någon dag innan och fotade djuren. Elefanterna hade färska och blödande sår. Fräscht cirkusfolk. Verkligen.

Svar: Kommentarerna i sig kändes till en början sjukt oseriösa och fortsatte i den leden men sen har det här fortgått i dryga tre veckor, så jag tänker att hen måste verkligen vilja lätta på trycket lite. En får ju hoppas att det känns lite bättre nu.Det kanske är Schollini himself som har gett mig den här banala uppläxningen, who knows? :D

Jag betvivlade aldrig uppgifterna om Schollini och dess missbruk av djuren. Saker och ting går ju från klarhet till klarhet när hen här försöker vända skiten åt oss här istället för det verkliga problemet - CIRKUS och missförhållanden till djur i stort.
belaland.se

2014-05-19 @ 21:11:42
Postat av: andreadoria

De tär ju helt uppenbart att det är samma person som skrivit alla inläggen, men under olika namn. Patetiskt.

Ibland när jag ser sådana här troll go aggro, tänker jag belåtet att det säkert bara är sista dödsryckningarna från en del av samhället som håller på att förändras. Människor har inte samma inställning till djur idag som man hade för 50 år sedan. Saker förändras - men en massa grottmänniskor vägrar inse det & slåss med näbbar å klor för att få fortsätta med sitt vidriga beteende. Därav personangrepp.

Svar: När kommentarerna kom en efter en tänkte jag inte på vare sig utförandet eller ip- adress men det blev ju såklart uppenbart när jag började granska dem alla under inlägget att det var ifrån samma person. Vem lägger ner energi på sånt? Whooot?
Precis. Samhället förändras, tack och lov, men att det fortfarande finns den gruppen människor som inte kan vidga vyerna och känna efter vad man egentligen gör med ett annat liv är ändå skrämmande ;/
belaland.se

2014-05-21 @ 11:12:39
URL: http://andreadolores.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0