Borneo del II - Abai lodge

Dag tre fortsatte på två olika lodger efter Kinabatanganfloden.
 
På kvällen tvingade personalen på oss en sari för att vi skulle se lite festliga ut till middagen. Vi fick också lov att göra den modern enligt våran egen "stil" så att säga, dvs lägga till accessoarer eller knyta den på nåt annat sätt. Jag såg ut som "hej- kom- å- hjälp- mig". Det måste ju ha funnits en dold kamera någonstans, för jag har nästan svårt att tro att det var på riktigt.
 
Den här fjärilen var fan stor som en fågel! Jag duckade varje gång den flög förbi.
 
Ett så kallat "Supermarket". Lada på ben skulle jag säga. 
I den där ladan var det bastuvarmt (No joke!) Jag fattar inte ens att vi vågade äta det vi köpte där inne. Att det liksom inte hade härsknat. Men det här är också charmen med det som kallas "standard". Alla har vi vår egen standard. 
 
Just den här bilden är faktiskt tagen med ett Tamron 150-600 (600!!!) Tydligen helt nytt på marknaden. Jag fick chansen att pröva det av en kille från Holland som själv insisterade på att jag skulle pröva det. Det objektivet var massivt! Jag kan tro att en har träningsvärk i armarna efter att ha slängt upp det där varje gång en ska ta en bild. Jävlar! 
 
                   "Du är ju heeeeelt koko!"

Det måste ju vara lättare i djungelvärlden när en slipper tänka på att råka kränka någon annan och bli kallad blottare. Fast den här killen skulle behöva ett par shorts.
Inte helt ovanligt att de urinerar på turister har jag hört! En tjej fick hela sin tröja nerkissad av en sån här mitt framför ögonen på mig. En vill ju helst slippa bocka av "Har blivit nerkissad av en apa". Det finns ingen direkt status på det liksom.
 
Tidigt en morgon skulle jag å mamma grabba en kaffe vid restaurangen. På vägen dit fick vi se de här två plus en hane. Den hade en frukt i handen som den trodde att min kära mor skulle stjäla när vi skulle passera och den gick totalt bärsärk med ett vrål, kastade sin frukt mot henne och sprang sen i full kareta åt samma riktning. Mamma tjöt så fåglarna flög och jag har aldrig sett henne springa så fort. Jag blev nästan lite impad. Jag tyckte förstås att det var hysteriskt roligt. (Hon inte lika mycket, dock.)
 
En eftermiddag åkte vi ut med båt efter floden, kollade på djur och drack kaffe till djungelljud tills det blev kolsvart ute. Då fick vi se eldflugor som kryllade i träden. Så sjukt jävla coolt! Det såg ut som en julgransbelysning! Det glittrade liksom i grönt. Det var en riktigt mysig kväll. Det var du med naturen.

Kommentarer
Postat av: Miss Anthropia

Åh, så massa fina bilder. Blir sjukt ressugen :)

Svar: Tack :D Jag har fortfarande resfeber. Har kommit på nu att en ska ha två veckors semester på vårkanten och två på hösten. Sen bara njuta av Sveriges sommar när den är, även om en jobbar. Låter inte det bra? ;)
belaland.se

2014-11-26 @ 16:43:03
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Dad

Duktig du, fina bilder.....

Svar: Har det efter far min tror jag ;)
belaland.se

2014-11-26 @ 17:09:22
Postat av: Terrorattackerad mamma

Jag har visserligen hört talas om terrorattacker i Asien men visste inte att det skulle drabba mig och av en apa dessutom!!!!

Svar: Haha! Aporna är de riktiga råttorna! En ädel släkt av mordiska avskum men ack så söta de kan vara ;)
belaland.se

2014-11-26 @ 17:13:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0