Borneo del III - Sepilok nature resort

Vi åkte vidare tillbaka till Sandakan city och vidare till Sepilok. Där fick vi bo i ett hyfsat stort hus på två våningar som låg precis vid en jättestor trädgård. Det var nåt annat än att titta ut från fönstret här hemma där bilar står parkerade efter en lång grå väg..

Myrkrig?
 
Även om det är regnperiod i Malaysia nu så regnade det förvånansvärt lite.
 
Vi fick nys om att det skulle finnas goda friterade minibananer med chilidip i närheten, så vi gick dit. Vi möttes av en otroligt rar äldre kvinna stod där och kunde inte ett ord engelska, så med hjälp av kroppsspråk försökte hon förklara hur hon hade gjort dippen på färsk chili, någn liten lök, vitlök och lime. Det är ju sånt här jag lever för! Smaka mat i konstiga små hus eller hyddor. Det är där kärlek i mat finns!
En kan ju tänka att det inte håller en hygiensk standard men hon hade allt i fina små koppar med lock och det såg rent ut för att vara ett kök alá slogbod. Ibland kan det vara värt risken! Och det var det. Jävlar vad gott det var!
 
Vandrande pinne. Hade era kompisar också sådana här som stod å vaggade åt sidorna i en liten glasbur?
De kan bli upp till en halv meter långa! Det är ju fan som en jävla gren, med ögon!

Fan vilken poser- orm! Det har nu nått djungeln. Och aporna stjäl mobiltelefoner. Det är en intressant framtid vi går tilll mötes!

Kommentarer
Postat av: Dad

Du får bjuda på banan och chilidipp......låter gott.

Svar: Det var det verkligen! Nanna måste ju kunna hjälpa oss? :)
belaland.se

2014-11-27 @ 16:37:47
Postat av: Mother

Jag undrar om den gula ormen stirrar på mig när jag med hjärtat i halsgropen skulle gå över hängbroarna! Han tyckte nog synd om mig

2014-11-27 @ 16:38:12
Postat av: Åsa

Så himla fina foto och rolig läsning. Blir bra sugen på att åka :)

Svar: Tack! :D Man blir alldeles nipprig av alla fina djur och naturen. Samtidigt så uppskattar jag Sveriges vackra skogar faktiskt. Vi har det bra även här, fast på ett annat sätt :)
belaland.se

2014-11-28 @ 19:13:21
URL: http://www.facebook.com/septikphoto

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0