Borneo del IV - Lankayan Island

Jag hade hörttalas om himmel, nirvana, paradiset.. Här var det. Paradiset. Vit strand, blått hav, endast några få människor, inte ett spår av någonting bortom horisonten, solen lyste hela tiden.. Det här var en liten ö som tog cirka 15 minuter att gå runt, beroende på hur fort en går. Palmer, fågelkvitter, sköldpaddor, koraller, fiskar av alla dess slag. Ingen Gud fanns här heller! Se där ja! Precis som jag trodde! There is no god in heaven.
 Här hade vi helpension, dvs mat 3 gånger om dagen inklusive kaffe och efterrätt anytime. Vi spenderade 3 nätter här och en kan tro att en skulle bli rastlös här men icke. Det var just här jag insåg vilken fridfull själ jag hade. Jag/vi låg på stranden, fotade, hängde med några holländare, snackade med några marinsoldater som vaktade ön iochmed sköldpaddsreservatet. Det råder stor tjuvjakt på sköldpaddsägg då det anses vara en delikatess (Wtf!)
 
Resan ut till den här ön var inte nådig alltså. Det var rena rama puckelpisten på vatten. Kan ha blivit en decimeter kortare och fått whiplash.
 

Vi hade sån himla tur att vi fick se när sköldpaddsungarna kläcktes. Det är så att den här ön tar hans om sköldpaddsägg och förvarar dem under sanden på ett ställe där ingen obehörig utifrån kan komma åt dem. Sedan ligger äggen där i 2 månader, sedan kläcks de. De samlas alla ihop, vilket kan bli upp till 80 stycken, och släpps ut till havs. Bara 5 av de 80 kommer att klara sig och bli stora. Resten hamnar på en undervattensmeny. Buhu.
Haha, alltså kolla den lille på rygg! Bedååårande.
 
De springer ut till havet! "Come on, you can do it!"
 
"Snorling". (Intern- skämt!)
 
Snorkling är ashäftigt! Det är ju en helt annan värld under vattnet med små nemofiskar & andra sorter, blåa sjöstjärnor, jättefina koraller, stingrockor, svarthajar.. Hade en stött på en vithaj här hade jag lagt in backen och skapat sand/- och vatten- virvelvindar. "Bluouurur". En annan dag i livet ska jag ge mig på dykning. 
 
Hon försöker härma mig antar jag?
 
Snygg marinsoldat i bakgrunden.
 
Swingers club?
 
 
Fantastiska ställe!

Kommentarer
Postat av: Mamsen

Det var verkligen balsam för själen att vara på ön. Men vart tog dom profisionella korten vägen som jag fotade på det vackra molnmönstret????

Svar: Haha, jaha! Du menar de vita korten utan himmel? De ligger i soporna, tyvärr ;(
belaland.se

2014-11-28 @ 15:03:55
Postat av: Anonym

Vilka underbara foton du skulle bli fotograf istället Ab BKram till dej från mejerglin

Svar: Haha :) Tack kära du! Fotografi gör sig bäst som hobby för mig tror jag ;)
belaland.se

2014-11-29 @ 16:43:41
Postat av: Anonym

erglin ska bort blev fel

2014-11-29 @ 16:44:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0