Linsbiffar alá Bela

Igår gjorde jag ta mig fan de godaste linsbiffarna. Osvenskt av mig att säga så, va'? Men jag säger bara som det är.
Helt utan ägg, gluten, mjölk - Dvs veganska/allergivänliga.
 
Linsbiff alá Bela
5-6 biffar
 
3 dl kokta gröna linser
½ rödbeta (kokt), om du inte använder dig av färdigskivad rödbeta på burk, då du tar ett par stycken bitar ba'
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5-7 bitar soltorkade tomater
3 msk fryst basilika
3-4 msk bovetemjöl (Eller annat mjöl som du vill ha)
Vegeta grönsaksbuljong (Pulver) efter smak & tycke
Peppar
En skvätt iMat (Eller vanlig grädde om man vill det)

Jag har gjort smeten i en köksberedare men det kan göras manuellt också. Mosa isåfall linserna på någe vis.
 
Gör så här:
Börja med att koka linserna. Beskrivning finns på paketet men annars brukar det vara att koka dem på hyffsat svag värme i 20-30 minuter i lättsaltat vatten.
Riv löken. Hacka rödbetan i små tärningar och skär de soltorkade tomaterna i små bitar. Pressa vitlöken.
Häll de kokta gröna linserna i en bunke (Eller i köksberedaren) tillsätt alla ingredienser (Utom rödbetstärningarna & de soltorkade tomaterna om du använder köksberedare. Vänta då tills du gjort smeten och rör bara ner bitarna i smeten). Rör om tills det blir en massa som går att göra till biffar. Viktigt att det inte blir för hårt, då det tenderar att bli väldigt torra biffar av det. Låt det vara lite "blött" men inte för löst. Är det för löst så tillsätter du mer av mjölet. Är det för hårt tillsätter du lite mer grädde.
Strö över lite sesamfrön och stek biffarna i lite olja eller smör tills de känns fasta och fått färg.

Persiljesås
 
Fryst persilja
Bovetemjöl
Olja/smör
Vatten
Vegeta buljongpulver och peppar

Häll oljan/smöret i en kastrull och tillsätt lite bovetemjöl, som du vispar ihop till en liten massa. Häll på lite vatten (Eller grädde), persilja, grönsaksbuljong och peppar. Vispa ihop till en sås och smaka av.
 
Till detta har du råstekt potatis i skivor med lite vitlök och salt samt persiljesås. Maten strös över med några rödbetstärningar. Min persiljesås är gjord utan grädde, då jag var utan.
Och munorgasmen är ett faktum!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0